COACHING

Paarden zijn sociale dieren die in een kudde leven. Paarden hebben, net als mensen, hun eigen persoonlijkheid en rol in de kudde. Om in de natuur te kunnen overleven vangen ze de kleinste signalen uit hun omgeving op. Paarden leven in het hier en nu en oordelen niet. Het zijn dynamische en krachtige, levende wezens. Ze kunnen mensen innerlijk diep raken, maar ook intimideren door hun kracht en grootte. Bij het coachen met behulp van paarden maak je gebruik van al deze eigenschappen.

Als je een hulpvraag hebt op het gebied van zelfvertrouwen, grenzen aangeven, concentratie, gepest worden, moeite hebben met het maken van keuzes of de balans tussen denken en gevoel of als er sprake is van onverwerkte rouw of onverklaarde lichamelijke klachten kan coaching met behulp van paarden je verder helpen. Coaching met behulp van paarden biedt een praktische manier van leren. Het is geschikt voor volwassenen, kinderen, gezinnen en teams.

Bij de intake bespreken we, tijdens een kopje koffie of thee, wat je hulpvraag is. Daarna stel ik je voor aan de paarden. De intake duurt ongeveer een half uur en is vrijblijvend. Daarna kunnen we afspraken maken over het vervolg. Welke activiteiten we met de paarden gaan doen, hangt helemaal af van jouw vraag. Ervaring met paarden is niet nodig. Tijdens een coachsessie wordt er niet op de paarden gereden.

Doordat paarden heel direct reageren op jouw lichaamstaal en handelen, zijn ze een heel krachtig instrument om snel tot de kern van een probleem te komen. Doordat paarden niet oordelen of veroordelen gebeurt dit met zachte kracht. Wil je ervaren wat zachte Paardenkracht voor jou kan betekenen, neem dan eens geheel vrijblijvend contact op.