Kinderen

Soms kunnen kinderen een steuntje in de rug gebruiken. Het platteland, de boerderij en de paarden zorgen voor een ontspannen, veilige omgeving waar kinderen zichzelf kunnen zijn. Terwijl je bezig bent met het poetsen van een paard of helpt met allerlei klusjes in en om de stallen, kom je al snel uit je hoofd en ontstaat er ruimte om anders tegen dingen aan te kunnen kijken. Coaching met behulp van paarden is bijzonder geschikt voor kinderen met een verstandelijke beperking, autisme of AD(H)D. Met veel geduld en belangstelling voor de leefwereld van kinderen probeer ik kinderen te ondersteunen waar ze hulp bij kunnen gebruiken. Gelukkig hoef ik dit niet alleen te doen, maar heb ik de paarden om me te helpen.

Ben je wel eens heel druk in je hoofd? Op de boerderij kun je veel energie kwijt, maar als je samen met Wiepke iets wilt doen, kun je goed oefenen om op een rustige manier te werken.

Wordt je weleens gepest? Mac Dreamy kan ook een enorme pestkop zijn en kan je goed helpen wat steviger in je schoenen te gaan staan.

Heb je iets verdrietigs meegemaakt? Wiepke heeft heel veel geduld en is dol op knuffelen, ze wil je graag helpen om je verdriet een plek te kunnen geven.

Heb je vaak ruzie? Wist je dat paarden ook ruzie maken? Misschien kunnen we eens samen kijken naar hoe de paarden omgaan met ruzie. Daar kunnen we vast iets van leren.