Teams

Heldere communicatie en duidelijkheid over zaken als leiderschap en verdeling van taken en elkaar hierin kunnen vertrouwen is voor paarden van levensbelang. Dit maakt dat ze experts zijn in het lezen van lichaamstaal en zeer gevoelig voor hoe de ander zich gedraagt en wat er in hem omgaat. Of dat nu een paard of een mens is.

Onduidelijke communicatie, incongruentie tussen gevoel en handelen, onzekerheid maakt je ongeschikt voor de kudde en paarden zullen hier direct op reageren. Tijdens de oefeningen met de paarden zal het team direct feedbeack krijgen over de onderlinge samenwerking en communicatie. De leefomgeving van het paard plaatst het team letterlijk buiten de box en de activiteiten dagen uit om uit je comfortzone te treden. Dat maakt het mogelijk op een nieuwe, frisse manier naar oplossingen te kijken.

Zachte paardenkracht is gespecialiseerd in het coachen van teams die werkzaam zijn binnen een zorginstelling zoals bv. een verpleegtehuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Veel medewerkers in zorg hebben te maken met probleemgedrag of agressie tijdens hun werk. Dit roept vaak veel machteloosheid op. Doormiddel van coaching met behulp van paarden kun je als team leren steviger in je schoenen te staan en anders met agressie of probleemgedrag om te gaan.

Voor ieder team wordt het programma op maat samengesteld.