Workshop Paard & Taart

Wil jullie de communicatie binnen jullie team verbeteren? Willen jullie je omzet vergroten? Of wil je meer klantgericht zijn? Of willen jullie als vrijgezellenfeestje of vriendinnengroep een gezellig workshop volgen met een serieuze twist? Dan is de workshop Paard en Taart echt iets voor jullie!

Zodra je de hoofdweg achter je hebt gelaten, op zoek naar de Zwaluwenborgh weet je dat het een bijzondere dag kan gaan worden. Het Achterhoekse platteland ademt rust en ritme. Afhankelijk van het seizoen kom je jonge dieren, kwetterende vogels, volgroeide gewassen, herfstige stormen of nevelige weilanden tegen. De paarden onderweg kijken nieuwsgierig op. Nadat je de auto uitstapt, kijken de paarden even op. Alert en waakzaam observeren ze het nieuwe mensendier wat hun kudde is binnen getreden. Zouden ze al weten wat er te gebeuren staat?
Tijdens een kopje koffie en thee gaan we aan de slag met de voorbereiding voor het bakken van een worteltaart. Het beslag wordt gemaakt met natuurlijke en verse producten. Door het wegen, raspen en kraken kom je even los van alle dagelijkse beslommeringen. Samen iets lekkers bakken is echt een cadeau voor jezelf of je team. Nadat we de taart in de oven hebben gezet, gaan we de paardenbak in.
Heldere communicatie en duidelijkheid over zaken als leiderschap en verdeling van taken is voor paarden van levensbelang. Dit maakt dat ze experts zijn in het lezen van lichaamstaal. Of dat nu van een paard of een mens is. Welke spiegel houdt het paard jullie voor? Na de (soms confronterende) ervaringen in de paardenbak is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie en een eigen gebakken stukje worteltaart.
Tijdens de workshop paard en taart ontstaan er bijzondere ontmoetingen. Tussen mensen en paarden, maar ook tussen de deelnemers onderling. Bij veel deelnemers van de workshop blijft de ontmoeting met het paard nog dagen lang in hun hoofd rondspoken. Als je aan het einde van de dag op een ontspannen manier meer over jezelf en meer over de samenwerking binnen je team hebt geleerd in onze missie geslaagd.dag begint met het bereiden van een worteltaart met eerlijke verse producten. Hierdoor kom je los van de dagelijkse hectiek en ontstaat er rust en ruimte in je hoofd. Terwijl de worteltaart in de oven staat gaan we naar de paardenbak en gaan we aan de slag met de paarden. Tijdens de oefeningen met de paarden wordt snel zichtbaar waar de samenwerking of communicatie binnen jullie team verbetert kan worden. Welke spiegel houdt het paard jullie voor? Na de (soms confronterende) ervaringen in de paardebak is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een kopje koffie en een eigen gebakken stukje worteltaart. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over hoe de paardenkudde omgaat met leiderschap en communicatie. Hierdoor zullen jullie als team beter kunnen samenwerken en beter kunnen presteren. De workshop paard en Taart is een gezellige en leerzame ervaring.
Paard en Taart is een samenwerking tussen Chantal de Vries en Diane Startman. Passie voor patisserie en paarden komen bij deze workshop samen. Chantal de Vries is eigenaar van zachte Paardenkracht. Ze coacht mensen met behulp van haar paarden Wiepke en Felix. Diane Startman is al jaren actief als hobby patissier. Ze volgde diverse opleidingen en workshops oa. bij Robert van Beckhoven, bekend van heel Holland bakt.
Voorbeeld invulling workshop:
09.00u.:
Ontvangst met een kopje koffie en thee, met uitleg over de activiteiten.
09.15u.:
Onder leiding van Diane Startman bereiden
van een overheerlijke worteltaart.
10.15u.:
Ervaringsgerichte oefening “de taart” met de paarden in de buitenbak,
onder leiding van Chantal de Vries.
11.30u.:
Nabespreking en afsluiting onder het genot van een kopje koffie of thee,
met natuurlijk een stukje zelf gebakken worteltaart.
12.30u.:
Einde.